ក្រសួងការងារចេញវិធានការ៥ចំណុចបង្ការជំងឺកូវីដ-១៩ នៅតាមរោងចក្រ សហគ្រាស
ដោយ៖ម៉ាដេប៉ូ
រាជធានីភ្នំពេញ៖ក្រសួងការងារ និងបណ្តុះបណ្តាលវិជ្ជាជីវៈបានចេញសេចក្តីជូនដំណឹងមួយស្តីពីការណែនាំពី វិធានការបង្ការជំងឺកូវីដ-១៩ នៅតាមរោងចក្រ សហគ្រាស ក្នុងព្រឹត្តិការណ៍សហគមន៍-២០កុម្ភៈ។
យោងតាមសេចក្តីជូនដំណឹងនៅថ្ងៃទី២០ ខែ កុម្ភៈឆ្នាំ២០២១នេះរបស់ក្រសួងការងារបានបញ្ជាក់ថា ដើម្បីចូលរួមចំណែកបង្ការ និងទប់ស្កាត់ការរីករាលដាលនៃជំងឺកូវីដ-១៩ នៅតាមរោងចក្រ សហគ្រាស ក្នុងអំឡុង ព្រឹត្តិការណ៍សហគមន៍-២០កុម្ភៈ នេះ ក្រសួងការងារ និងបណ្តុះបណ្តាលវិជ្ជាជីវៈបានណែនាំដល់ម្ចាស់ ឬនាយករោងចក្រ សហគ្រាស និងកម្មករនិយោជិត ដូចខាងក្រោម៖
១. ត្រូវពង្រឹងការអនុវត្តសេចក្តីណែនាំលេខ០០៤/២០ ចុះថ្ងៃទី២៨ ខែមករា ឆ្នាំ២០២០ ស្តីពីការអនុវត្តវិធានការ បង្ការជំងឺកូវីដ -១៩ នៅតាមរោងចក្រ សហគ្រាស របស់ក្រសួងការងារ និងបណ្តុះបណ្តាល វិជ្ជាជីវៈ។
២. ត្រូវរឹតបន្តឹងការអនុវត្តវិធានការសុខាភិបាល ជាពិសេសវិធានការ “៣ការពារ = ការពាក់ម៉ាស, ការលាងដៃ, និងការរក្សាគម្លាតសុវត្ថិភាពសង្គម” និងវិធានការ *៣កុំ = កុំទៅកន្លែងបិទជិតគ្មានខ្យល់ចេញចូលហើយប្រើម៉ាស៊ីនត្រជាក់, កុំទៅកន្លែងមានមនុស្សច្រើនកុះករដែលមិនដឹងប្រភពច្បាស់លាស់ , និងកុំប៉ះពាល់គ្នា កុំចាប់ដៃគ្នា”។
៣. មិនត្រូវអនុញ្ញាតឱ្យបុគ្គលដែលមិនមែនជាអ្នកគ្រប់គ្រង ឬកម្មករនិយោជិត ឬមន្ត្រីមានសមត្ថកិច្ច ចេញចូល បរិវេណរោងចក្រ សហគ្រាស ជាដាច់ខាត។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ត្រូវប្រាប់នូវប្រវត្តិនៃការធ្វើចត្តាឡីស័ក និងស្ថានភាព សុខភាពរបស់បុគ្គលិកដែលទើបវិលត្រឡប់មកពីបរទេសឱ្យបានច្បាស់លាស់មុននឹងអនុញ្ញាតឱ្យចូលធ្វើការវិញ។
៤. ត្រូវផ្តល់ព័ត៌មានទៅក្រសួងសុខាភិបាលជាបន្ទាន់ ក្នុងករណីមានរោគសញ្ញាសង្ស័យណាមួយកើតឡើង ចំពោះ កម្មករនិយោជិតរបស់ខ្លួន។
៥. ត្រូវអប់រំ ណែនាំ និងលើកទឹកចិត្តឱ្យគ្រប់បុគ្គលិក កម្មករនិយោជិតទាំងអស់កុំគេចវេះពីការធ្វើចត្តាឡីស័ក ដែលការគេចនេះនឹងនាំឱ្យមានហានិភ័យដល់ខ្លួនឯងផង សុខភាពសាធារណៈផង និងត្រូវរងការពិន័យអន្តរកាលផង។
ជាមួយគ្នានេះក្រសួងការងារ សង្ឃឹមយ៉ាងមុតមាំថាម្ចាស់ ឬនាយករោងចក្រ សហគ្រាស និងកម្មករនិយោជិតនឹងអនុវត្តសេចក្តីណែនាំ នេះឱ្យបានត្រឹមត្រូវ និងមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់៕