ម្ទេស ស (white peppers)
អត្ថបទដោយ៖
ធី ដា
ម្ទេស ស មានដើមបែកមែកសាខា មានកម្ពស់ចាប់ពី៥០-១០០ស.ម។ មានប្រភពដើមមកពីតំបន់ត្រូពិកនៃទ្វីបអាមេរិកកណ្តាល មានក្លិនឆួល រសជាតិហឹរ និងបន្តពូជដោយគ្រាប់ និងដុះតំបន់មានអាកាសធាតុក្តៅបង្គួរ។
ការប្រើប្រាស់បានជាគ្រឿងទេស៖
គ្រឿងទេស បង្កើនរសជាតិហឹរ និងសោភ័ណភាពក្នុងម្ហូបអាហារ ឆាក្តៅ ញាំ ភ្លា សម្លម្ជូរ ទឹកត្រីបុក និងប្រឡាក់សាច់ជាដើម។
ធី ដា
លោក ធី ដា ជាបុគ្គលិកផ្នែកព័ត៌មានវិទ្យានៃអគ្គនាយកដ្ឋានវិទ្យុ និងទូរទស្សន៍ អប្សរា។ លោកបានបញ្ចប់ការសិក្សាថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ ផ្នែកគ្រប់គ្រង បរិញ្ញាបត្រផ្នែកព័ត៌មានវិទ្យា និងធ្លាប់បានប្រលូកការងារជាច្រើនឆ្នាំ ក្នុងវិស័យព័ត៌មាន និងព័ត៌មានវិទ្យា ៕