​ប្រធានមន្ទីរ​ឧស្សាហកម្ម​ ​និង​សិប្បកម្ម​ខេត្ត​កំពត​បញ្ជាក់​ថា​ ​ទិន្នផល​អំបិល​ដែល​ផលិត​បាន​ក្នុង​ឆ្នាំ​២​០​២​០​ ​អាច​ផ្គត់ផ្គង់​ដល់​ពលរដ្ឋ​នៅ​ទូទាំង​ប្រទេស​គ្រប់គ្រាន់

​កំពត​៖​ ​លោក​ ​សុខ​ ​គឹម​ជឿន​ ​ប្រធានមន្ទីរ​ឧស្សាហកម្ម​ ​និង​សិប្បកម្ម​ខេត្ត​កំពត​ ​មានប្រសាសន៍ថា​ ​ថ្វីត្បិត​ការ​ផលិត​អំបិល​តាម​សហគមន៍​និមួយៗ​ធ្វើ​មិនបាន​គ្រប់​ផ្ទៃដី​ ​នៃ​ផែនការ​ក៏​ពិតមែន​ ​ប៉ុន្តែ​ទិន្នផល​ដែល​ទទួល​បាន​ប្រចាំ​ឆ្នាំ​មិនបាន​ថយ​ចុះ​នោះ​ឡើយ​ ​ហើយ​អំបិល​ដែល​ផលិត​បាន​អាច​ផ្គត់ផ្គង់​ដល់​ពលរដ្ឋ​នៅ​ទូទាំង​ប្រទេស​គ្រប់គ្រាន់​ ​។​

លោក​ ​សុខ​ ​គឹម​ជឿន​ ​បាន​ឱ្យ​ដឹង​ថា​ ​ផ្ទៃដី​សម្រាប់​ផលិត​អំបិល​មាន​សរុប​ជាង​៣​ពាន់​៧​២​១​ហិកតា​ ​មាន​ក្រុម​ផលិត​១​៧​៩​ក្រុម​ ​ប៉ុន្តែ​ក្នុង​ឆ្នាំ​២​០​២​០​ ​ផលិត​បាន​ត្រឹម​ជាង​២​ពាន់​៨​៥​៧​ហិកតា​ ​និង​មាន​ក្រុម​ផលិត​តែ​១​៣​៩​ក្រុម​ ​ដោយ​ទទួល​បាន​ទិន្នផល​សរុប​៨​៣​លាន​៩​៦​ម៉ឺន​៩​ពាន់​៦​៣​ ​តោន​ ​និង​បាន​ចែកចាយ​ជាបន្តបន្ទាប់​ ​ហើយ​បាន​ស្តុក​ទុក​ក្នុង​ឃ្លាំង​ចំនួន​១​២​លាន​៦​០​ម៉ឺន​១​ពាន់​៥​៧​៣​តោន​ ​។​ ​លោក​ប្រធាន​បន្ថែម​ថា​ ​ក្នុងចំណោម​ផ្ទៃដី​ផលិត​អំបិល​សរុប​ខាងលើ​ ​ត្រូវ​បាន​បែងចែក​ជា​៦​មណ្ឌល​ ​រួម​មាន​៖​ ​ទី​១​-​មណ្ឌល​បឹង​រូង​១​ ​ទី​២​-​មណ្ឌល​បឹង​រូង​២​ ​ទី​៣​-​មណ្ឌល​សេះ​ស​ ​ទី​៤​-​មណ្ឌល​បឹង​ទូក​ ​ទី​៥​-​មណ្ឌល​ត្រើយ​កោះ​ ​និង​ ​ទី​៦​-​មណ្ឌល​កំពង់​ត្រាច​ ​។​

​ប្រធានមន្ទីរ​ឧស្សាហកម្ម​ ​និង​សិប្បកម្ម​ខេត្ត​កំពត​រូប​នេះ​បញ្ជាក់​ទៀត​ថា​ ​ក្នុង​ឆ្នាំ​២​០​២​០​កន្លងទៅ​ ​បើ​ទោះបី​ការ​ផលិត​អំបិល​មិនបាន​គ្រប់​ទំហំផ្ទៃ​ដី​សរុប​ក៏​ពិតមែន​ ​តែ​ទិន្នផល​អំបិល​មានការ​កើន​ឡើង​លើស​ពី​ឆ្នាំ​២​០​១​៩​ ​ហើយ​ការ​ផលិត​អំបិល​នេះ​ ​គឺ​សម្រាប់​យកទៅ​ផ្គត់ផ្គង់​ទី​ផ្សារ​ទូទាំង​ប្រទេស​ ​ដោយ​ពុំ​មានការ​ខ្វះខាត​ ​ថែមទាំង​បាន​ស្តុក​ទុក​ក្នុង​ឃ្លាំង​ ​ដើម្បី​ត្រៀម​បង្ការ​ផ្គត់ផ្គង់​បន្ត​ ​ដោយ​មិនបាន​ទិញ​ពី​បរទេស​មក​ស្តុក​ទុក​ឡើយ​ ​៕

ឈឹម​ ទីណា​
ឈឹម​ ទីណា​
តាមរយៈការចូលរួមនៅតាមស្ថាប័នធំៗជាច្រើន រួមមានទូរទស្សន៍ គេហទំព័រ និងបណ្តាញសង្គមនានា បូករួមនឹងជំនាញបន្ថែមក្នុងការសរសេរ កាត់ត និងអាន នឹងផ្ដល់ជូនទស្សនិកជននូវព័ត៌មានដ៏សម្បូរបែបប្រកបដោយទំនុកចិត្ត និងវិជ្ជាជីវៈ។
ads banner
ads banner
ads banner