ពិព័រណ៍ម្ហូបអាហារកម្ពុជា-ចិន ប្រារព្ធនៅខេត្តសៀមរាបថ្ងៃសៅរ៍នេះ
ភ្នំពេញ៖អ្នកធ្វើដំណើរទៅកម្សាន្ដនៅខេត្តសៀមរាបនៅថ្ងៃទី២៦ ខែតុលា ឬនៅថ្ងៃអាទិត្យទី២៧ ខែតុលា ឆ្នាំ២០២៤ កុំភ្លេចចូលទស្សនា ឬភ្លក្សម្ហូបអាហារកម្ពុជា-ចិន ពិព័រណ៍ម្ហូបអាហារកម្ពុជា-ចិន (Cambodia-China Gastronomy Week)ដែលដាក់តាំងនៅបរិវេណមុខសួនព្រះរាជដំណាក់ ខេត្តសៀមរាប។ព្រឹត្តិការណ៍នេះមានរយៈពេលថ្ងៃចាប់នៅថ្ងៃទី២៦ -២៧ ខែតុលា មានការចូលរួមដាក់តាំងបង្ហាញម្ហូបអាហារល្បីៗរបស់ប្រទេសកម្ពុជា-ចិន។
ក្រសួងទេសចរណ៍សហការជាមួយរដ្ឋបាលខេត្តសៀមរាបនិងស្ថានទូតសាធារណរដ្ឋប្រជាមានិតចិនប្រចាំកម្ពុជា បានរៀបចំព្រឹត្តិការណ៍នេះឡើង។ក្រសួងទេសចរណ៍បានឱ្យដឹងថា ពិព័រណ៍ម្ហូបអាហារ កម្ពុជា-ចិន មានស្តង់តាំងបង្ហាញសរុបប្រមាណ១០០ស្តង់ ។ ក្រៅពីនេះក៏មានសិក្ខាសាលាម្ហូបអាហារ (Gastronomy Conference) ក្រោមប្រធានបទ “Good Food for All” ក្រោមវត្តមានវាគ្មិនល្បីៗមកចែករំលែកបទពិសោធន៍ស្តីពីម្ហូបអាហារកម្ពុជា និងចិន។
ព្រឹត្តិការណ៍នេះដែរក្នុងគោលបំណងជំរុញការផ្សព្វផ្សាយពីមុខម្ហូបនិងលើកកម្ពស់គុណតម្លៃនៃម្ហូបអាហារកម្ពុជាចិនដែលជាផលិតផលទេសចរណ៍ដ៏ទាក់ទាញនៅកម្ពុជាក៏ដូចជាចូលរួមលើកតម្កើងវប្បធម៌អរិយធម៌ប្រពៃណីម្ហូបអាហារនិងរសជាតិនិងសក្តានុពលទេសចរណ៍ដ៏សម្បូរបែបរបស់កម្ពុជា ឱ្យកាន់តែទូលំទូលាយទៅកាន់ទីផ្សារអន្តរជាតិ ជាពិសេសទីផ្សារចិនព្រមទាំងពង្រឹងការទំនាក់ទំនងនិងកិច្ចសហប្រតិបត្តិការល្អក្នុងវិស័យទេសចរណ៍រវាងផ្នែករដ្ឋឯកជនកម្ពុជាចិននិងបន្តជំរុញយុទ្ធនាការផ្សព្វផ្សាយ“ឆ្នាំនៃការផ្លាស់ប្តូរប្រជាជននិងប្រជាជនកម្ពុជាចិន២០២៤”ព្រមទាំងយុទ្ធនាការ“ឆ្នាំទស្សនាសៀមរាប២០២៤”សំដៅទាក់ទាញទេសចរនិងវិនិយោគិនចិនឱ្យមកទស្សនានិងវិនិយោគនៅកម្ពុជាឱ្យកាន់តែច្រើនថែមទៀត៕
ដោយ៖ម៉ាដេប៉ូ