អ្នកជំនាញខាងសុវត្ថិភាពគ្រឿងហូបចុក ចុះត្រួតពិនិត្យទំនិញនៅផ្សារចំនួនពីរក្នុងខេត្តកំពង់ធំ
កំពង់ធំ៖ ក្រុមការងារមន្ត្រីជំនាញដឹកនាំដោយ លោក ងួន រាសីអភិបាលរងខេត្តកំពង់ធំ លោក ហេង ភារម្យ ប្រធានសាខាការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្រ្កាបការក្លែងបន្លំ (ក.ប.ប) អាជ្ញាធរពាក់ព័ន្ធដោយរថយន្តមន្ទីរពិសោធន៍ចល័តផ្នែកម្ហូបអាហាររបស់អគ្គនាយកដ្ឋាន ក.ប.ប ផង កាលពីព្រឹកថ្ងៃទី៣ ខែមិថុនា បានចុះត្រួតពិនិត្យសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារនៅផ្សារធំៗចំនួន ២ នៅក្នុងក្រុងស្ទឹងសែន គឺផ្សារកំពង់ធំ និងផ្សារស្ទឹងសែន។
លោក ហេង ភារម្យ ឱ្យដឹងថា គោលបំណងនៃការត្រួតពិនិត្យដោយបច្ចេកទេសវិទ្យាសាស្រ្តគឺដើម្បីធានាបាននូវសុវត្ថិភាពអាហារសម្រាប់ប្រជាពលរដ្ឋ។ពេលត្រួតពិនិត្យក្រុមការងារបានចាក់សំណាកសរុបចំនួន ៤៩គំរូ ដើម្បីពិនិត្យរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់។ក្នុងនោះនៅផ្សារកំពង់ធំសំណាកគំរូចំនួន២៦ និងផ្សារស្ទឹងសែនសំណាកគំរូចំនួន២៣។លោកបន្តថា ជាលទ្ធផលក្រុមការងារបានរកឃើញសំណាកពពុះសណ្តែកចំនួនមួយគំរូ មានសារធាតុបូរ៉ាក់ ដែលជាគីមីហាមឃាត់។ករណីនេះសមត្ថកិច្ចបានដកហូត និងណែនាំឱ្យបញ្ឈប់ការលក់ផលិតផលនោះភ្លាមៗដែរ។
ការត្រួតពិនិត្យលើសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារបានផ្តោតលើ បន្លែ ផ្លែឈើ សាច់គោ សាច់ជ្រូក នំកញ្ចប់ ប្រហិត ត្រីប្រៃ ប្រហុក ជ្រក់ គ្រឿងសមុទ្រជាដើម។
លោក ងួន រាសី អភិបាលរងខេត្តកំពង់ធំបាននិយាយថា អាជីវករលក់ដូរជាច្រើនមិនបានយកចិត្តទុកដាក់លើអនាម័យ និងគុណភាពម្ហូបអាហារទេ ហើយក៏មិនបានគិតពិចារណាលើថ្ងៃខែផុតកំណត់ ឬសារធាតុគីមីដែលហាមឃាត់ដែរ។លោកបាន
បានអំពាវនាវដល់អ្នកលក់ដូរសូមយកចិត្តទុកដាក់លើទំនិញដែលដាក់លក់ត្រូវតែមានគុណភាព,មិនមានសារធាតុគីមីហាមឃាត់ និងសហការជាមួយអ្នកជំនាញពេលចុះត្រួតពិនិត្យ៕
ដោយ៖ប៊ុនរដ្ឋា


