កំប្លោកឬត្រកៀតប៉ោងផ្តល់ផលប្រយោជន៍ច្រើនទាំងបរិភោគនិងធ្វើជារបស់ប្រើប្រាស់

ដោយ៖ម៉ាដេប៉ូ

រាជធានីភ្នំពេញ៖បើទោះបីរុក្ខជាតិប្រភេទកំប្លោក ឬត្រកៀត​ប៉ោងសំបូរដុះតាមទឹកនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជានិងមានដុះស្ទើរគ្រប់ទីកន្លែងក្តីប៉ុ ន្តែយើងម្នាក់ៗពុំសូវបានចាប់អារម្មណ៍ពីគុណតម្លៃវាច្រើនឡើយ។តាមពិតរុក្ខជាតិប្រភេទនេះផ្តល់ផលប្រយោជន៍ដល់ទាំងមនុស្សនិងសត្វ។

វាជាប្រភេទស្មៅ​ទឹក។ព​ពួក​ត្រកៀត ភិនភាគដូច​ត្រកៀត ប៉ុន្ដែ​កាល​ដែល​នៅ​តូច មាន​ពក​ផ្ដួច​ជា​ប្លោក​ប៉ោង​ឡើង បន្ទាប់មកទើប​បែក​ចេញ​ពន្លក​ជា​ស្លឹក ព្រោះ​ហេតុ​នោះ​ទើប​ហៅ​ថា ត្រកៀត​ប៉ោង ។

ក្នុងផេកហ្វេសប៊ុករបស់ក្រសួងបរិស្ថាននៅថ្ងៃទី១៩ខែវិច្ឆិកាឆ្នាំ២០២០នេះបានបញ្ជាក់ពី ការស្រាវជ្រាវដោយគេបានរកឃើញថាត្រកៀតមាន​ប្រយោជន៍​ច្រើន​យ៉ាង​ណាស់ គឺ​ផ្កា​ដែលអ្នកខ្លះយកធ្វើជា​អន្លក់ ចំនែកឯធាង​វាគេ​ប្រើ​ជា​បន្លែ​ក៏​បាន។ ធាង​ និង​ស្លឹក​ស្រស់​គេ​ប្រើ​ជា​ចំណី​ឲ្យ​គោ ក្របី​ស៊ី។ ធាងវា​បើ​កាត់​ហាល​ថ្ងៃ​ឲ្យ​ស្ងួត​ហើយ​ប្រើ​ការ​បាន​ច្រើន​ប្រភេទ គឺ​វេញ​ខ្សែ​ចំណង ខ្សែ​ចែវ ធ្វើ​អង្រឹង ធ្វើ​កន្ទេល ធ្វើ​សំពៀត ។ល។

កំប្លោកមានគ្រប់ទិសទីនៅតាមទីកន្លែងដែលមានទឹក ដូចជាស្រះជាដើម ហើយបានកើតកូនកើតចៅច្រើនស្ទើពេញស្រះតែម្តង ។

ក្រៅពីនេះបើគេនិយាយពីសម្រស់វិញនោះ គឺថាពិតជារុក្ខជាតិដែលដុះលើផ្ទៃទឹកយ៉ាងស្រស់ស្អាតមែនទែនតែម្តង៕

ជិន ម៉ាដេប៉ូ
ជិន ម៉ាដេប៉ូ
អ្នកយកព៏ត៌មាន ផ្នែក សង្គម និង សេដ្ឋកិច្ច ។លោកធ្លាប់ជាអ្នកយកព័ត៌មានប្រចាំឱ្យស្ថាប័នកាសែត និងទូរទស្សន៍ធំៗនៅកម្ពុជា។ក្រៅពីអ្នកយកព័ត៌មាន លោក ក៏ធ្លាប់ ជាអ្នកបកប្រែផ្នែកភាសាថៃ ប្រចាំឱ្យ កាសែត និងទស្សនាវដ្តីច្រើនឆ្នាំផងដែរ។បច្ចុប្បន្នលោកជាអ្នកយកព័ត៌មានឱ្យទូរទស្សន៍អប្សរាផ្នែកសេដ្ឋកិច្ច។
ads banner
ads banner
ads banner