សហព័ន្ធអាហារសមុទ្រនៅថៃដំណើរការរោងចក្រឡើងវិញ ព្រោះបុគ្គលិកឆ្លងកូវីដ១៩ តិចពេក
សហព័ន្ធអាហារសមុទ្រនៅប្រទេសថៃ ឈ្មោះថា Thai Union បានអះអាងនៅថ្ងៃពុធ ទី៦ មករា ២០២១នេះថា បណ្តារោងចក្ររបស់ខ្លួនបានបន្តដំណើរការធម្មតាវិញ ក្រោយពេលបុគ្គលិករបស់ខ្លួនឆ្លងកូវីដ១៩ ចំនួន៦៩នាក់ ក្នុងចំណោមបុគ្គលិកច្រើនជាង២៣០០០នាក់ ក្នុងបណ្តារោងចក្រនានា ស្ថិតនៅក្រុងបាងកក។
តាមរយៈសេចក្តីថ្លែងការណ៍របស់ខ្លួន ក្រុមហ៊ុនលក់ត្រីធូណាលំដាប់លេខ១លើពិភពលោកមួយនេះបាននិយាយថា ខ្លួនបានធ្វើតេស្តបុគ្គលិក៨៥ភាគរយ ឬ ២៣៦៣០នាក់ ក្នុងខេត្តសាមុត សាខន ជាខេត្តមានផ្សារលក់អាហារសមុទ្រផ្ទុះការចម្លងជំងឺកូវីដ១៩ ក្នុងសហគមន៍ទ្រង់ទ្រាយធំឡើងវិញ នៅប្រទេសថៃនោះ។ ក្រុមហ៊ុននេះថា រោងចក្រទាំងនោះនឹងបន្តប្រតិបត្តិការ ដោយមានការជួបប្រជុំមនុស្សតិចតួច ប្រកាន់ខ្ជាប់អនាម័យដ៏ខ្ពស់ និងអនុវត្តតាមវិធានសុខាភិបាលរបស់ក្រសួង។
នាយកប្រតិបត្តិរបស់ក្រុមហ៊ុន Thiraphong Chansiri បាននិយាយថា «ដោយសារតែចំនួនបុគ្គលិកឆ្លងតិចតួច បណ្តារោងចក្ររបស់ Thai Union ថ្មីៗនេះ នៅតែបន្តបើកទ្វារ រហូតដល់ធ្វើប្រតិបត្តិការផលិត»។
Thai Union អះអាងថា មិនទាន់បិទទ្វាររោងចក្រនៅក្នុងខេត្តទេ ហើយអាងថា ការបិទខេត្ត២សប្តាហ៍ប៉ះពាល់ប្រមាណ២ភាគរយប៉ុណ្ណោះនៃចំណូលសរុបរបស់ក្រុមហ៊ុន៕ ប្រភពពី CNA