មាន់ស្រែអាំង ប្រហុកអង្ក្រង បន្លែព្រៃគឺជាអាហារដ៏មានឱជារស និងជាទីទាក់ទាញភ្ញៀវទេសចរ

អត្ថបទដោយ៖
ធី ដា

ខេត្តសៀមរាប៖ យើងមិនគួរមើលរំលងការចិញ្ចឹមមាន់ស្រែ នៅពេលដែលស្ទើរតែរាល់ថ្ងៃ អាហារសំខាន់មួយរបស់យើង គឺសាច់មាន់ ជាពិសេសនៅពេលធ្វើដំណើរកម្សាន្ត។ មាន់អាំងជាទូទៅមានលក់នៅតាមបណ្តោយផ្លូវចូល ទៅកាន់រមណីយដ្ឋាននានា។
មាន់ស្រែអាំងភ្លាមៗក្តៅៗ ជាមួយប្រហុកចិញ្ច្រាំលាយអង្ក្រងនិងបន្លែព្រៃស្រស់ៗ ពិតជាទាក់ទាញអារម្មណ៍យើងឱ្យទៅលេងកម្សាន្តទីនោះម្តងហើយម្តងទៀត។

រមណីយដ្ឋានទេសចរណ៍ធម្មជាតិដែលមានមាន់ស្រែអាំងឆ្ងុយឆ្ងាញ់ មានច្រើនដូចជា ទឹកធ្លាក់ជ្រាវក្នុងខេត្តកំពង់ស្ពឺ ទឹកធ្លាក់ថ្មក្រាល ទឹកធ្លាក់ស្រែអំពិលក្នុងខេត្តកំពង់ឆ្នាំង ទឹកធ្លាក់ច្រកល្អៀងក្នុងខេត្តពោធិ៍សាត់ រមណីយដ្ឋានឧទ្យានជាតិភ្នំគូលែន ។ល។
មាន់ស្រែដែលត្រូវបានចម្អិនជាអាហារសម្រាប់ភ្ញៀវទេសចរណ៍ ជាផលិតផលរបស់សហគមន៍ចិញ្ចឹមជាលក្ខណៈគ្រួសារ ដែលមានមេមាន់ ៣-៥ ក្បាលប៉ុណ្ណោះ ដែលអាចផ្តល់ចំណូលប្រមាណ ១,៥-២ លានរៀលក្នុងមួយឆ្នាំ តែផលិតកម្មបែបនេះ មិនអាចបំពេញតម្រូវការទីផ្សារបាននៅឡើយទេ។ បច្ចុប្បន្នមានសមាជិកសហគមន៍មួយចំនួន បានចាប់ផ្តើមបង្កើនចំនួនមេមាន់ក្នុងការចិញ្ចឹម ដោយបន្ថែមចំណី ការថែទាំ និងអនុវត្តវិធានជីវសុវត្ថិភាព។

លោកសុខ ជូ ជាសមាជិកគណៈកម្មាការសហគមន៍ការពារធម្មជាតិព្រៃភ្នំពពេល ឃុំខ្នងផ្សារ ស្រុកស្វាយលើ ខេត្តសៀមរាប ចិញ្ចឹមមេមាន់ ២៥ក្បាល ទទួលបានចំណូលប្រមាណ ១២-១៥លានរៀលក្នុងមួយឆ្នាំ ដោយបានអនុវត្តវិធានជីវសុវត្ថិភាព និងដាំចកជើងតុកកែជាចំណីបន្ថែមដល់មាន់។ ជាទូទៅ ឈ្មួញមកទិញមាន់ដល់ផ្ទះគាត់ សម្រាប់ផ្គត់ផ្គង់ដល់ភោជនីយដ្ឋាន និងកន្លែងមាន់អាំងនៅតំបន់ទេសចរណ៍ នៅលើឧទ្យានជាតិភ្នំគូលែន។

លោកជូ បន្ថែមថា នៅក្នុងកំឡុងបុណ្យទាន ជាពិសេសចូលឆ្នាំចិន យើងមិនមានមាន់សម្រាប់លក់ឱ្យឈ្មួញតាមតម្រូវនោះឡើយ ហើយតម្លៃមាន់នៅពេលនោះ អាចឡើងខ្ពស់ខ្លាំង៕ដោយ៖ម៉ាដេប៉ូ

ធី ដា
ធី ដា
លោក ធី ដា ជាបុគ្គលិកផ្នែកព័ត៌មានវិទ្យានៃអគ្គនាយកដ្ឋានវិទ្យុ និងទូរទស្សន៍ អប្សរា។ លោកបានបញ្ចប់ការសិក្សាថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ ផ្នែកគ្រប់គ្រង បរិញ្ញាបត្រផ្នែកព័ត៌មានវិទ្យា និងធ្លាប់បានប្រលូកការងារជាច្រើនឆ្នាំ ក្នុងវិស័យព័ត៌មាន និងព័ត៌មានវិទ្យា ៕
ads banner
ads banner
ads banner