នៅកំឡុងទសវត្សឆ្នាំ ១៥០០ ត្រីជប៉ុន Fugu ត្រូវបានរកឃើញថាមានផ្ទុកនូវសារធាតុពុលដែលអាចបណ្ដាលឱ្យស្លាប់
អត្ថបទដោយ៖
AMS OneMinute
នៅកំឡុងទសវត្សឆ្នាំ ១៥០០ ត្រីជប៉ុន Fugu ត្រូវបានរកឃើញថាមានផ្ទុកនូវសារធាតុពុលដែលអាចបណ្ដាលឱ្យស្លាប់ ដូចនេះ ការបរិភោគត្រីនេះនៅសម័យនោះត្រូវបានហាមឃាត់។
សព្វថ្ងៃ ត្រីជប៉ុន Fugu នេះបានក្លាយជាមុខម្ហូបដ៏ពេញនិយមមួយនៅជប៉ុន។ បន្ទះសាច់ត្រី Fugu ដែលស្ដើងបំផុតមានរសជាតិ និងរូបរាងគួរឱ្យចង់បរិភោគ ពិសេសចម្អិនជាស៊ុប។
ជនជាតិជប៉ុនបរិភោគត្រីនេះយ៉ាងហោចណាស់ ១០.០០០ តោនជារៀងរាល់ឆ្នាំ។ វាអាចមានតម្លៃដល់ទៅ ២៦៥ដុល្លារក្នុងមួយគីឡូក្រាម។