ប្រវត្តិរបស់បន្លែមួយចំនួនដែលយើងទទួលទានមកទល់សព្វថ្ងៃនេះ

អន្តរជាតិ៖ ប្រវត្តិសាស្ត្របន្លែឈានដល់ឆ្នាំដ៏សែនវែងឆ្ងាយបំផុតនៃមនុស្សជាតិសម័យទំនើប នៅពេលដែលអ្នកប្រមាញ់បានចាកចេញពីទ្វីបអាហ្វ្រិក ហើយចាប់ផ្តើមរីករាលដាលពាសពេញផែនដីទាំងមូល។ ក្នុងនាមជាដើមកំណើតនៃអរិយធម៌មនុស្សសម័យថ្មី បន្លែត្រូវបានគេកំណត់ថា ជាប្រភពនៃថាមពលឱសថ និងជីវជាតិដ៏អស្ចារ្យ។

ដំឡូង

ចាប់ពីពេលដំបូងដែលអ្នករុករកអឺរ៉ុបចាប់កាន់ដំឡូងលើដៃពួកគេ ពួកគេបានឃើញសក្តានុពលរបស់រុក្ខជាតិដែលអាចផ្លាស់ប្តូររបៀបដែលយើងញ៉ាំ និងអនុវត្តជាថ្នាំ។ បន្ទាប់ពីការអូសបន្លាយពេលអស់ជាច្រើនសតវត្សមក ដំឡូងបានក្លាយជាបន្លែដែលគេចូលចិត្តបំផុតនៅលើពិភពលោក ហើយនេះគឺជាកន្លែងដ៏ល្អឥតខ្ចោះសម្រាប់អ្នក ដើម្បីស្វែងយល់ពីរបៀបដែលវាអាចធ្វើបាន។

ប៉េងប៉ោះ

ប្រវត្តិប៉េងប៉ោះមានអាយុកាល ២.៥០០ ឆ្នាំកន្លងទៅហើយ នៅពេលដែលប្រជាជននៃចក្រភពអាហ្សិកបុរាណបានរកឃើញគុណតម្លៃរបស់វា ហើយបញ្ចូលវាទៅក្នុងជីវិតរបស់ពួកគេ ក្នុងនោះរួមមានថ្នាំ និងម្ហូប។ ឥឡូវនេះបន្លែគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍នេះតំណាងឱ្យបន្លែដែលមានប្រជាប្រិយបំផុតមួយនៅលើពិភពលោក ដែលមានវត្តមាននៅក្នុងមុខម្ហូប និងរបបអាហារជាច្រើនមុខ។

ការ៉ុត

ប្រវត្តិនៃការ៉ុតមានអាយុកាល ៥.០០០ ឆ្នាំមុន។ ស្រុកកំណើតរបស់ការ៉ុតគឺអាហ្វហ្គានីស្ថាន និងអ៊ីរ៉ង់។ ហើយនៅសតវត្សរ៍ទី ១៧ ការ៉ុតបានលេចចេញជាទម្រង់ធម្មតារបស់យើង។ នេះគឺជាលទ្ធផលនៃការជ្រើសរើសដែលទទួលបានតាមរយៈការងារវិទ្យាសាស្ត្រដ៏យូរអង្វែងរបស់អ្នកបង្កាត់ពូជហូឡង់ឧស្សាហ៍ព្យាយាម។

ខ្ទឹមស

ប្រវត្តិខ្ទឹមសមានអាយុកាលប្រហែល ៩.០០០ ឆ្នាំនៃវដ្តភាពការរីកលូតលាស់ និងការពង្រីករបស់មនុស្សនៅទូទាំងពិភពលោក។ នៅទីនេះអ្នកអាចស្វែងយល់បន្ថែមអំពីពេលវេលាដែលខ្ទឹមចំណាយជាដៃគូដ៏ស្មោះត្រង់របស់យើង ដែលតែងតែផ្តល់ឱ្យយើងនូវសមាសភាពដ៏ល្អឥតខ្ចោះនៃសារធាតុចិញ្ចឹម និងលក្ខណៈសម្បត្តិឱសថ។

ខ្ទឹមបារាំង

ប្រវត្តិខ្ទឹមបារាំងបានចាប់ផ្តើមជាមួយនឹងសម័យដំបូងបំផុតនៃមនុស្សជាតិសម័យទំនើប។ វាបានជួយយើងឱ្យរស់រានមានជីវិតជាមួយនឹងតម្លៃ នៃរបបអាហារដ៏អស្ចារ្យភាពងាយស្រួល នៃការលូតលាស់ និងសមត្ថភាពក្នុងការរក្សាទុកក្នុងកំឡុងពេលឃ្លាន និងលក្ខណៈសម្បត្តិឱសថដែលមិនគួរឱ្យជឿ។

សណ្តែក

ប្រវត្តិសណ្តែកវែង និងគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍។ យើងបរិភោគសណ្តែកតាំងពីសម័យបុរាណនៅពេលដែលវាជារុក្ខជាតិព្រៃ។ បន្ទាប់ពីការដាំដុះរុក្ខជាតិនេះរាប់ពាន់ឆ្នាំមកហើយ យើងនៅតែញ៉ាំវានៅក្នុងម្ហូបដែលមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ និងបង្អែម។

ត្រសក់

នៅទីនេះអ្នកអាចឃើញប្រវតិ្តសាស្រ្តនៃបន្លែត្រសក់ ជាបន្លែសមាជិកគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍របស់គ្រួសារត្រសក់ផ្អែម Cucurbitaceae ។ ជាមួយនឹងគុណតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភដ៏ល្អ និងសក្តានុពលក្នុងការព្យាបាលរាងកាយរបស់យើង បន្លែនេះទទួលបានប្រជាប្រិយភាពដែលមិនធ្លាប់មាន។

ស្ពៃក្តោប

ប្រវត្តិស្ពៃក្តោបបានចាប់កំណើតនៅកន្លែងណាមួយនៅតំបន់អឺរ៉ុបមុនឆ្នាំ ១០០០ មុនគ្រឹះសករាជ។ វាជារុក្ខជាតិព្រៃដំបូងគេ (ដូចបន្លែភាគច្រើនដែលយើងបរិភោគ) ប៉ុន្តែត្រូវបានគេដាំដុះតាមពេលវេលា និងប្រើជាអាហារតាំងពីសម័យបុរាណទាំងអ្នកមាន និងអ្នកក្រ។

ខ្ញី

ប្រវត្តិខ្ញីបានចាប់ផ្តើមនៅក្នុងព្រៃត្រូពិចខៀវស្រងាត់នៅអាស៊ីខាងត្បូង។ តាំងពីសម័យបុរាណខ្ញីគឺជាគ្រឿងទេស និងជាឱសថដ៏សំខាន់។ សព្វថ្ងៃនេះ វានៅតែត្រូវបានគេប្រើនៅតំបន់បូព៌ា និងភាគខាងលិច ដោយសារហេតុផលដូចគ្នា៖ ជាអាហារ ជាបង្អែម និងជាថ្នាំព្យាបាលជម្ងឺ។ ប្រភព៖ seedtocrop.net

ឈឹម​ ទីណា​
ឈឹម​ ទីណា​
តាមរយៈការចូលរួមនៅតាមស្ថាប័នធំៗជាច្រើន រួមមានទូរទស្សន៍ គេហទំព័រ និងបណ្តាញសង្គមនានា បូករួមនឹងជំនាញបន្ថែមក្នុងការសរសេរ កាត់ត និងអាន នឹងផ្ដល់ជូនទស្សនិកជននូវព័ត៌មានដ៏សម្បូរបែបប្រកបដោយទំនុកចិត្ត និងវិជ្ជាជីវៈ។
ads banner
ads banner
ads banner