ប្រទេសកម្ពុជាមានធាតុអាកាស និងលក្ខខណ្ឌដីយ៉ាងល្អប្រសើរសម្រាប់ម្រេច
អត្ថបទដោយ៖
AMS OneMinute
គេបានដាំដុះតាំងពីដើមសតវត្សទី១៣ ជាពិសេសក្នុងកំឡុងសម័យអាណានិគមបារាំងដែលគេបានហៅថា ម្រេចកំពត ដោយបានបង្កើតនូវកេរ្តិ៍ឈ្មោះល្បីពីរសជាតិពិសេសរបស់វា។
ផលិតកម្មជាអតិផលចាប់ផ្តើមនៅដើមសតវត្សទី២០ ហើយដែលចំណុចខ្ពស់បំផុតនៃផលិតកម្ម និងការនាំចេញម្រេចអាចមានរហូតដល់ ៨ ០០០ តោន ក្នុងមួយឆ្នាំ។ ផលិតកម្មម្រេចទាំងមូលនៅកម្ពុជាបានចបញ្ចប់ក្នុងរបបខ្មែរក្រហម។ ផលិតកម្មម្រេចទើបតែចាប់ផ្តើមបង្កើតឱ្យមានឡើងវិញបន្តិចម្តងៗ បន្ទាប់ពីទស្សវត្សឆ្នាំ១៩៩០។
ប្រភព៖ ក្រសួងកសិកម្ម